• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Mindervaliden

Het begrip speelplaats is algemeen bekend. Men verbindt het woord met een plaats waar kinderen spelen. Aan een gedefinieerde leeftijdsgroep met gedefinieerde vermogens. Echter worden openbare ruimtes bezocht door mensen van alle leeftijden en met verschillende lichamelijke capaciteiten. Om speelse activiteiten, beweging en communicatie mogelijk te maken, zijn belangrijke plannings- en participatieprocessen vereist. Niet alleen kinderen kunnen spelen in een speeltuin, ook ouderen kunnen hier diverse bewegingen oefenen en gezamenlijk spelen met hun (klein)kinderen.

Hoe mooi is het als ALLE kinderen samen kunnen spelen in één speeltuin? Een gevoel van saamhorigheid en vriendschappen sluiten. Daar dragen wij met heel veel plezier een steentje aan bij!

Bij het inrichten van speelplekken voor ALLE kinderen denken we mee over de totale speelplek: de toegankelijkheid en de aangeboden voorzieningen. We proberen daarbij altijd te denken vanuit het kind. Bepaal niet als volwassenen wat kinderen kunnen. Ze kunnen meestal meer dan je denkt! Het leukste is om ieder kind zelf te laten ontdekken wat ze kunnen en leuk vinden. Dat geeft hen energie. Daarom bieden we hen de mogelijkheid om hun grenzen te ontdekken. Tevens bieden we zoveel mogelijk variatie aan in de opstelling van de toestellen, zodat er altijd wel iets is wat ze kunnen.

“Het spel is de eerste poëzie van de mens. Eten en drinken zijn haar proza.”

Jean Paul, Duitse schrijver 1763-1825

Meer tips over bijvoorbeeld een centraal pad, toegankelijkheid en aanpassingen op bestaande speelelementen delen wij graag met u! U kunt altijd contact met ons opnemen via info@acacia-robinia.nl of +31 (0)76 503 60 37.

 

Copyright © 2024 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring