• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Inrichting schoolplein

Een goed ingericht schoolplein heeft een belangrijke functie voor het opgroeiende kind. Een kind heeft veiligheid nodig, een sociale omgeving om vriendjes te maken, uitdagende mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en een rustige plek om zichzelf terug te kunnen trekken aan alle prikkels. Ze moeten er met veel PLEZIER komen.

Daar hebben wij ruime ervaring in en kunnen u ideeën geven wat uw huidige schoolplein nodig heeft. Aan de hand van de wensen en ideeën vanuit de school (directeur, leraren, kinderen en ouders) helpen wij met het (her)inrichten van het schoolplein.

Steeds meer scholen richten hun schoolplein in met de visie die zij binnen de muren van het schoolgebouw uitdragen. 21st Century Skills, verbondenheid, vrijheid, zelfstandigheid, samenwerking; allemaal voorbeelden van principes die in het onderwijs wordt toegepast en die de scholen ook graag op het schoolplein willen laten terugkomen. Het schoolplein is niet meer de lege betontegeloppervlakte.

Het schoolplein is het visitekaartje van de school naar potentiële nieuwe leerlingen en draagt bij aan het imago van de school. Als u op het schoolplein laat zien welke waarden uw school belangrijk vindt en dit goed heeft vertaald in de aanleg van het plein, heeft u nieuwe leerlingen al met één been binnen. En ieder kind wil er vóór en na schooltijd spelen. Dat wilt u toch ook bereiken?!

Natuurlijke en gezonde schoolpleinen zien we tegenwoordig steeds vaker. Een groene omgeving is bevorderlijk voor de leerprestaties van kinderen (educatie op het plein, concentratievermogen en welbevinden). Tevens is de lichamelijke activiteit van kinderen van zeer positieve invloed op de concentratie in de klas en voelen kinderen zich fitter na een actieve pauze. De combinatie van deze twee elementen creëert dus een perfecte omgeving voor kinderen om goed te presteren op school!

Bij de inrichting van schoolpleinen proberen we altijd een gevarieerd aanbod aan speelmogelijkheden aan te bieden. Hoe kunnen we de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benutten met sport, spel, rustplekken en groen. Voor ieder kind wat wils. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat kinderen elkaar niet in de weg lopen en iedereen de dingen kan doen die hij/zij leuk vindt om te doen. Als u de kinderen op allerlei vlakken uitdaagt, hebben ze weinig kans tot pesten.

Met veel plezier geven wij vrijblijvend advies over de inrichting van uw schoolplein. Dat geldt voor scholen die nieuwbouw krijgen én voor bestaande schoolpleinen die een transformatie kunnen gebruiken.

Neem gerust contact met ons op!

 

Copyright © 2024 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring