• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Reis door het universum (DE)

Een reis door het universum is een geweldig idee als scene voor een themaspeelruimte. De kinderen gaan spelenderwijs van de ene themawereld naar de andere. Van de stad, door de bergen, de zee, over de hele wereld naar het universum. Kinderen kunnen in samenspel heel goed en veel leren. De complexe relaties tussen natuur, maatschappij en omgeving worden veel beter ervaren in speelse bewegingen. De nieuwe binnenhal van Ketteler Hof is daar een zeer goed voorbeeld van.

Ongeveer een jaar geleden nodigden de eigenaars van het pretpark de meest creatieve ontwerpers en fabrikanten van kinderspeelplaatsen uit om vanuit hun vakmanschap spectaculaire nieuwe speelattracties te ontwikkelen voor kleine veroveraars, ontdekkingsreizigers en milieubeschermers. Elk planningsteam heeft één of meerdere scènes uitgewerkt. De eigenaarsfamilie is er samen met de planningsteams zeer goed in geslaagd om alle ontwerpbenaderingen onder één dak op een speelse manier te verbinden tot een echte wereldreis.

SIK-Holzgestaltungs GmbH kreeg de opdracht om een stukje kosmische ruimte in Ketteler Hof te brengen. Voor deze opdracht was een ruimte van ca. 1.350 m³ beschikbaar. Om spelenderwijs de kosmos te laten ervaren in een dergelijke ruimte moet een geweldige ervaring voor kinderen zijn. Er is geen onder en geen boven in de kosmos. Alles is altijd in beweging. We hebben een UFO ingezet bij de landing in ons planetaire systeem. Vijf planeten zweven rond de kamer als bolvormige capsules met brugsystemen. Wanneer de kleine wereldreizigers de UFO op een hoogte van 5 meter verlaten, ontdekken ze al snel wat de wereld samen in haar hart omvat. Ze ervaren de oneindige uitgestrektheid van het universum.Maar het spel van kinderen is nooit te voorspellen. De fantasieën en de verscheidenheid aan ideeën van de kinderen zijn eindeloos. Wij als speelruimteontwerpers kunnen alleen het raamwerk geven voor ontwikkeling bevorderend spel.

Copyright © 2019 Acacia-Robinia Nederland BV