• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Wildlands Adventure Zoo

Opdrachtgever
Volker Wessels

Plaats
Emmen

Project
Voor het geheel nieuwe Wildlands Adventure Zoo te Emmen mochten wij een aantal attracties uitwerken en uiteindelijk produceren. In onze opdracht zaten tevens shapewerk om diverse elementen een oude look te geven en de volledige montage. Een aantal werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het shapen en tentdoek hebben wij in samenwerking gedaan met specialisten op dit gebied.

Gebied 1 welke aan ons in opdracht is gegeven is de goudzoekersplaats bestaande uit een goudzoekerstoren met twee interne klauterniveau’s en inwendige ‘wokkelglijbaan’. Vanuit de goudzoekerstoren loopt middels een gotensysteem een waterstroom naar lager gelegen goudzoekersbakken. De kinderen kunnen hier als een echte goudzoeker, in de bakken naar ‘goud’ zoeken.

Gebied 2 is de mandentrektocht. Deze bestaat uit een vlonder met trappen lopende naar een tweetal vlotovergangen. Het spannende van deze vlotovergangen is dat deze pal naast het gebied van de olifanten loopt en men hetzelfde water (weliswaar onder water afgescheiden) dient over te steken waar de olifanten zich bevinden. Men kan op deze manier dicht in de buurt komen van de olifanten wanneer deze zich in het water bevinden.

Het derde gebied is de opgravingsplek waarbij wij hebben gezorgd voor het tentdoek geshaped en de robinia palen.

Het vierde en laatste gebied bevindt zich pal naar de opgravingsplek en is het waterspel. Deze bestaat uit een aantal waterbakken achter elkaar welke uiteindelijk naar de drinkplaats van de giraffen loopt. Met het pompen uit de waterpomp loopt het water uiteindelijk (middels een filtersysteem) naar het lager gelegen giraffegebied.

Wildlands Adventure Zoo is zeker het bezoeken waard. Het is een fantastisch opgezet park met zeer ruim opgezette gebieden voor de dieren. Wij zijn trots dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan de realisatie van dit park.

Copyright © 2024 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring