• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Opdrachtgever
Sprookjeswonderland Enkhuizen

Plaats
Enkhuizen

Project

Waaghalzerij op het avonturenpad in Enkhuizen

In Sprookjeswonderland Enkhuizen is een nieuw avonturenpad aangelegd met een spannend klauter-klim- en balanceerparcours. Dit spannende avonturenpad voert dwars door een bossage waarbij je onderweg tal van balanceerproeven tegenkomt.

Acacia-Robinia, de leverancier van de hardhouten speeltoestellen voor het avonturenpad, heeft een aantal toestellen speciaal voor Sprookjeswonderland ontwikkeld. Zo ontwierpen zij bijvoorbeeld een schommel; in het thema De Rattenvanger van Hamelen en een draaicarrousel in de stijl van Klein Duimpje. De toestellen zijn met veel oog voor detail gebouwd. De rattenvanger van Hamelen is bijvoorbeeld in hout uitgehouwd en zijn magische fluit maakt zelfs onderdeel uit van de schommel.

Het avonturenpad eindigt met een spannend klim-klauter- en balanceerparcours, waarbij flink gebalanceerd en geklauterd moet worden om het parcours af te leggen. Gaandeweg zijn in het pad slimme rustmomenten ingebouwd. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld even uitrusten in een hangmat, alvorens ze hun reis op het avonturenpad weer voortzetten.

Volgens Mathijs de Vries, de eigenaar, heeft Acacia-Robinia de opdracht voor het avonturenpad veruit het beste vertaald in een creatief concept. : ‘’Er waren meerdere partijen aan wie we de opdracht voor het avonturenpad hebben voorgelegd. Acacia-Robinia maakte veruit de beste creatieve vertaalslag voor ons park. Het uitvoerende traject is overigens ook uitstekend verlopen, ondanks de korte periode. Het was prettig schakelen met hen dankzij de korte communicatielijnen, aldus de Vries’’

Copyright © 2024 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring