• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Klimtuin Intratuin Duiven

Intratuin Duiven is één van de grootste en een zeer geliefd tuincentrum geworden voor alle tuinliefhebbers. In 2018 werd het verkoopoppervlak uitgebreid van 16.000 m² naar 24.000 m². Dankzij deze grote uitbreiding zijn alle artikelgroepen bijgewerkt. Van het open groen tot de keramiekafdeling en de kassen tot de dierenafdeling, elke bezoeker vindt er wat hij nodig heeft.
De eigenaars van deze Intratuin waren niet alleen geïnteresseerd in een groter verkoopaanbod met deze investering maar wilde ook vooral de bezoekers wat extra’s bieden.

De zintuigen worden op verschillende manieren aangesproken. Zo werd een kas in het tuincentrum omgebouwd tot een restaurant met 1000 zitplaatsen met botanische en oosterse belevingszones. Naast het restaurant is er “De Klimtuin”, een grote avonturenspeelplaats, een mekka voor kinderen en ouders, omdat ook volwassenen de kronkelende paden tussen de gigantische klimboom en de panorama-boomhuizen kunnen verkennen.

De enorme klimboom met al zijn verschillende routes neemt een ruimte in van ongeveer 10 × 10 m. Het vertakte wortelsysteem biedt talloze klim- en kruiptunnels en beklimmingen naar enorme vogelhuizen of de metershoge woonwagen met een uitkijk over het landschap.

Het einde is een echte boom die groeit vanuit het midden van het houten boomdak. Een labyrint van bruggen leidt van de klimboom over tussenliggende platforms naar de boomhutten met panorama’s van 6 en 7,5 m hoog. Vanaf hier kun je via lange tunneldia’s de grond weer op. Er valt hier ook veel te ontdekken. Laag balanceren tussen graspalen en gezellige speelhuizen vullen de gebieden onder de bruggen.

Het ontwerp van het speelparadijs is volledig op maat aangepast op het tuincentrum. Nauwelijks een vierkante meter van de ca. 20 × 26 m grote binnenplaats is onbedekt gebleven. Overal is iets te ontdekken: hier een bloem, een lieveheersbeestje, een vogel of een eekhoorn, dobberende vissen en zelfs een krokodillenkop uit de grond. Iedereen die niet in de speeltuin zit, kan vanaf het fantastische terras dit Robinia houten sprookjesachtige landschap bewonderen.

 

Copyright © 2024 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring