• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Gagelbos – Utrecht

Opdrachtgever
Staatsbosbeheer

Plaats
Utrecht

Project

Begrip voor de waarde van het bos

Als je wilt bereiken dat kinderen de waarde van het bos inzien, moet je ze niet alleen over een pad laten wandelen. Fred Mijnten, van Staatsbosbeheer: ”Kinderen moeten lekker kunnen spelen en ravotten. Dat kan met traditionele speeltoestellen, maar die vind je al in de woonwijken. Een echte natuurbeleving bereik je alleen met objecten die aansluiten op de natuur en waarbij kinderen hun fantasie optimaal kunnen gebruiken.”

Het Gagelbos ligt in de Gagelpolder even ten noorden van de stad Utrecht. Het geeft inwoners van Utrecht en met name Overvecht de mogelijkheid om vlakbij huis er even helemaal uit te zijn. Het terrein is zo ingericht dat bezoekers spelenderwijs naar het hoofdveld geleid worden. Er is nauwelijks onderhoud aan de toestellen nodig en vandalisme krijgt weinig kans.

Kinderen hebben het niet altijd makkelijk in het speelbos. De toestellen liggen verspreid over het terrein en een ontdekkingstocht is dus nodig om alles te beleven. “In een stedelijk gebied zijn veel kinderen niet gewend om in de natuur te spelen, met dit speelbos op loopafstand van hun woning krijgen ze gelukkig nu wel de kans dat te ervaren”, aldus Mijnten.

Copyright © 2024 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring