• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Floriade 2012

Opdrachtgever
Arcadis Nederland BV

Plaats
Venlo

Project
Kinderen vermaken zich uitstekend tijdens de Floriade 2012. Op elk van de vijf themavelden kunnen ze volop spelen, ontdekken en dromen. Specifiek op één plek kunnen ze hun fantasie volledig loslaten, namelijk in het enorme speelschip van Acacia-Robinia op het Themaveld Environment. Een schip volledig opgebouwd uit Robiniahout als voorbeeld van spelen in een groene leefomgeving en cultuurhistorie.

Thema Environment

Twee miljoen bezoekers worden er verwacht in Venlo tijdens de land- en tuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 die 5 april de poort zal openen. Voor het eerst is niet gekozen voor een rondwandeling langs de diverse landeninzendingen, maar zijn er vijf themavelden die voor ongekende ervaringen moeten zorgen. “Eén van de velden heeft het thema Environment. Dit thema geeft het belang aan van een groene leefomgeving voor ons welzijn”, zegt projectleider Jeroen Ebbeng, werkzaam bij Arcadis Nederland BV die verantwoordelijk is voor het ontwerp, realisatie en engineering van het Floriadepark. “De vormgeving refereert duidelijk aan de stad. Maar wel aan een stad met veel groen en natuurlijke materialen”.

Speelschip

Voor de jongste Floriade bezoekers komt dit thema terug in de speeltoestellen. Hier staat namelijk het enorme speelschip van Robinia Europees hardhout geleverd door het bedrijf Acacia-Robinia. Door hun jarenlange ervaring en de kwaliteit van het plan van aanpak heeft Arcadis besloten deze opdracht aan dit bedrijf uit Wagenberg te gunnen. Onregelmatigheden in de groei van het Robiniahout geven dit speeltoestel een kronkelig en natuurlijk karakter. Hierdoor kunnen de kinderen er op verschillende wijzen mee spelen. Ze kunnen naar hartenlust klimmen en klauteren en het bevordert tevens hun motorische ontwikkeling.

Sporen uit het verleden beleefbaar maken

Het speelschip maakt ook onderdeel uit van de cultuurhistorische route die Arcadis heeft ontwikkeld. Deze route laat zien hoe de mensen vroeger leefden en leidt de Floriadebezoeker langs diverse cultuurhistorische relicten zoals historische wegen en fundamenten. De speelfunctie ontstaat vooral uit de fantasie van het kind en het schip zal, als onderdeel van een rollenspel, helpen om de sporen uit het verleden beleefbaar te maken.

Venlo Green Park

Ook ná de Floriade krijgt het speelschip in dit gebied een rol. Als het park is getransformeerd tot een hoogwaardig en groen bedrijvenpark (Venlo Green Park) zullen recreatieve routes door het gebied lopen. “Vanwege het duurzame en vandalismebestendige karakter van het speeltoestel zullen de kinderen in de Regio Venlo hier nog vele jaren plezier van hebben”, aldus Ebbeng.

Copyright © 2024 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring