• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Camping in de Bongerd – Oostkapelle

Opdrachtgever
Camping in de Bongerd

Plaats
Oostkapelle

Project

‘Aangespoelde kisten’ op Camping In de Bongerd

In Oostkapelle (Zeeland) ligt Camping In de Bongerd – een middelgrote camping waar gezinnen met jonge kinderen die dichtbij de zee van een heerlijke vakantie willen genieten uitstekend terecht kunnen. John Vos, eigenaar van de camping, vertelt: “In totaal staan er op onze camping circa 170 speeltoestellen en er is een binnenzwembad en een voetbalkooi. Genoeg te doen dus, maar wat in onze ogen nog ontbrak was een indoor speelparadijs. In mei dit jaar was het nieuwe gebouw daarvoor klaar en gingen we op zoek naar partijen die de inrichting konden realiseren. Camping In de Bongerd ligt dichtbij de zee, dus daar wilden we iets mee als thema.”

Dezelfde golflengte “We kwamen bij Acacia-Robinia Nederland BV terecht via een advertentie. In totaal hebben we vier leveranciers benaderd, maar met het team van Acacia-Robinia zaten we meteen op dezelfde golflengte,” lacht Vos. “Vanaf het eerste telefoontje dachten zij op creatieve wijze met ons mee. Ze luisterden naar onze ideeën en al snel kwamen zij met het plan een speeltoestel te bouwen van ‘aangespoelde kisten’. Dat sprak ons aan!”

Het verhaal achter het idee?

Tijdens een donkere, ruige nacht nam een razende storm bezit van de zee en ging een oud containerschip ten onder. Alle bemanning werd gered, maar het schip? Dat verdween in de diepte van de zee… Het duurde niet lang of op Bongerd-eiland begonnen allemaal kisten aan land te spoelen. De kinderen van het eiland verzamelden het hout en maakten daar een prachtig speelparadijs van! Tot aan de dag van vandaag kunnen kinderen daar heerlijk spelen!

“Acacia-Robinia heeft ter plaatse de ruimte bekeken, opgemeten en een ontwerp gemaakt. De hele inrichting is rond het verhaal vormgegeven. Er zijn kamertjes, tunnels, klimtouwen, een glijbaan… De ruimte is 8 meter hoog en het speeltoestel is 7 meter hoog. Er is rekening gehouden met kindjes die in een rolstoel zitten – zij kunnen in de hele onderverdieping overal komen. Ook de rubberen vloer is in stijl. Er is een ‘zee’, met echte kleine golfjes, een ‘zandstrand’ en ‘gras’. Een enorme muurschildering van het containerschip dat zwoegt op de woeste golven maakt het helemaal af. Het resultaat is echt prachtig! Uniek! Wij kunnen niet wachten tot eind maart het seizoen van start gaat en de kinderen kunnen gaan spelen.”

Vervolg “We hebben de samenwerking met Acacia-Robinia als bijzonder prettig ervaren en het krijgt eind dit jaar nog een vervolg. Ook de zolder wordt nog bij het speelparadijs betrokken en komt in verbinding te staan via een touwbrug met het al gerealiseerde speelgedeelte. We kijken er nu al naar uit!”

Copyright © 2024 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring