• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Piratenschip ’t Kwekkeltje

In het voorjaar 2017 zijn het bestuur van Speeltuin ’t Kwekkeltje en Mooi zo Goed zo gestart met de werving van fondsen voor het nieuwe speeltoestel ‘Piratenschip’ dat de speeltuin komend voorjaar wil realiseren. Dit nieuwe speeltoestel wordt het cadeau van ’t Kwekkeltje aan de kinderen van Rosmalen en omgeving ter gelegenheid van de aanstaande 25ste verjaardag van de speeltuin. Op dit moment is de fondsenwerving zo ver dat groen licht gegeven kan worden voor de 1ste fase van de bouw: de ruwbouw van het Piratenschip en de rotsen.

Forse cheque
Op zaterdag 6 januari 2018 kreeg Speeltuin ‘t Kwekkeltje van Speelgoedbeurs Vincentiusvereniging een forse cheque van € 10.000,= voor het speeltoestel ‘Piratenschip’ overhandigd. Aanzienlijke donaties zijn al eerder toegezegd door Bewoners Advies Groepen ’s-Hertogenbosch (12 van de 17) en gemeentebestuur ’s-Hertogenbosch. Vijf fondsen en plaatselijke jeugdorganisaties, zoals SJV, en een paar bedrijven hebben eveneens een forse duit in het zakje gedaan. Speeltuin ’t Kwekkeltje investeert zelf, naast bloed, zweet en tranen, een slordige €15.000,- in dit project.

Crowdfunding 
Voor de afbouw en accessoires (2de en 3de fase) is nog een aanzienlijk bedrag (€ 40.000,=) nodig. Hiervoor zijn circa 200 scholen, ouderverenigingen, jeugd- en jongerenorganisaties in ’s-Hertogenbosch benaderd met de vraag om (naar vermogen) bij te dragen. Zij houden jaarlijks een rommelmarkt, een kunstmarkt, een sponsorloop of zamelen op een andere manier geld in voor een goed doel. Speeltuin ’t Kwekkeltje en Mooi zo Goed zo hebben gevraagd of het ‘Piratenschip’ het goede doel mag zijn. Zo’n 35 organisaties hebben al gereageerd op deze oproep.

Het piratenschip wordt aangekleed met palmbomen, apen, papegaaien, zeerovers, piraten, een zeemeermin en schatkist, kanonnen en rondslingerende kanonskogels en is, zoals alles in de speeltuin, toegankelijk, bereikbaar en bespeelbaar voor mindervaliden. Dit bijzondere speeltoestel is speciaal voor Speeltuin ‘t Kwekkeltje ontworpen.

Op het feestje van de 25e verjaardag van Speeltuin ’t Kwekkeltje in 2018 is het Piratenschip en het plezier dat alle kinderen daaraan gaan beleven het cadeau van het bestuur en vrijwilligers van de speeltuin aan de Rosmalense en Bossche bevolking en hun kinderen.

Copyright © 2023 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring