• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Muzikale speeltuin geopend (DE)

Ter nagedachtenis van de grote componist Johann Sebastian Bach, is de speeltuin in Mohnheim welke zich bevindt in de naar hem genoemde straat, opnieuw vormgegeven. De stad Monheim starte een kleine inschrijvingsprocedure en SIK Holz® vertegenwoordiger Martin Heumüller ontworp een creatief klein houten orkest.
In het centrum staat een speelcombinatie welke de vorm heeft van een grote contrabas, welke uitnodigt tot overheen klimmen, erin kruipen en er vanaf glijden. Klimtouwen in de vorm van een notenlijn verbind de contrabas met een piano toetsenbord als balanceerelement. De combinatie biedt steeds nieuwe mogelijkheden als bewegingsparcours en is gelijktijdig ook een punt om tot rust te komen met kleine verstopplekken.

Creatief en aanhoudend spel biedt de kleine zandbouwstelling in de vorm van twee grote drums. Helaas ontbreekt het klankbord van de drums, dit is om de vrede in de wijk te bewaren J. De drums worden in plaats van trommelen gebruikt als zandtafel. Een zandtakel, zandgoot en zandzeef ondersteunen verder het spel met het element zand.

Fluiten en een klarinet behoren tevens tot het kleine speeltuin orkest. Op de klarinet nemen 2~4 kinderen of zelfs volwassenen plaats op de wip. Tegelijkertijd is de klarinet ook een plek om rustig te zitten en te observeren. Op de Buikschommel tussen de fluiten kunnen zelfs hele jonge kinderen zelfstandig heen en weer schommelen.

Het concept is tot stand gekomen met leden van de speeltuincommissie met vertegenwoordigers uit de politiek, jeugdparlement en lokale bewoners. De robuuste groen aankleding rondom en een aantal robuuste zitmeubels maken van deze speeltuin een aantrekkelijke familie ontmoetingsplek in de buurt.

Copyright © 2023 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring