• Natuurlijk spelen
  • Lange levensduur
  • Project op maat

Beperkte bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij van 15-8 tot en met 26-8 beperkt bereikbaar.
U kunt te allen tijde een mail sturen naar info@acacia-robinia.nl, deze zal dan intern doorgezonden worden naar een aanwezige collega.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wensen u allen een hele fijne zomer toe.

Het team van Acacia-Robinia Nederland BV

Djurs Sommerland 2022 Dinoland

Op 1 Mei 2022 is het nieuwe Dinoland geopend bij Djurs Sommerland in Denemarken.
Acacia-Robinia Nederland BV is vanaf Oktober 2021 bezig geweest met de bouw van de speeltuin bij dit fantastische park.
Binnenkort kunt u een volledige fotorapportage van dit project op de website vinden.
Wij hebben met heel veel plezier en trots aan dit project geweest en zijn samen met de opdrachtgever zeer tevreden met het resultaat.

Meer info over dit attractiepark is te vinden op: Djurs Sommerland

Monteur gezocht!

Wij breiden uit en zoeken een nieuwe monteur! Heb je zin om toffe speelplekken te maken met ons mooie Robinia hout? Solliciteer dan meteen via onderstaande link!

Wil jij werken bij een dynamisch team wat dagelijks vele kinderen in heel Nederland blij maakt met mooie uitdagende speeltoestellen en heb je affiniteit met hout? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn al 25 jaar exclusief importeur van natuurlijk gevormde houten speeltoestellen van SIK-Holzgestaltungs GmbH. Voor uitbreiding van de montageafdeling zijn wij op zoek naar een enthousiast veelzijdig, maar vooral ook handig persoon.

https://nl.indeed.com/vacature-bekijken?cmp=Acacia–Robinia-Nederland-B.V.&t=Montagemedewerker+Speeltoestellen&jk=ed5ffa7fa46f6309&vjs=3 

Camping en Villapark De Paardekreek

Octopus in zicht !

Het naderen van een octopus kan moeilijk zijn omdat hij schuw is en zichzelf goed kan camoufleren. Niet zo met de grote houten inktvis op Camping Park De Paardekreek aan het Veerse Meer in Nederland. Op het campingpark is er een binnenspeeltuin klaar voor goed en slecht weer. Hier domineert de grote octopus voor een klein havenstadje. Tussen de huizen en de octopus gaat het op en neer over bruggen en touwen of door tunnels. De hoogte van de platforms varieert tussen 0,6 en 2,7 m. Een spiraalvormige buisglijbaan brengt je snel en direct terug naar de grond vanaf de kop van de reuzenoctopus. Veel spelletjes zijn geïntegreerd in de speelruimte en zorgen voor korte of langere stops. Tegenover de speeltuin bevindt zich een podium van waaruit het dagelijkse kinderprogramma begint. Links en rechts van het podium zijn twee kleine speelruimtes voor rollenspellen.

Een prachtige binnenspeeltuin welke we met veel plezier hebben mogen ontwerpen en plaatsen voor Camping en Villapark De Paardekreek.

Speelplaatswerelden

In de nieuwste 2021 editie van SIK-Holz boek »Spielplatz Geschichten« presenteren we interessante speeltuinen, waarover ook interessante verhalen verteld kunnen worden. De verhalen laten zien dat de speeltuin meer is dan een verzameling apparaten die klimmen, balanceren, schommelen of rollenspel aanmoedigen. De speeltuin kan eerder een plek zijn waar deze of andere verhalen in het spel tot leven komen. De verhalen brengen feiten over, roepen emoties op en stimuleren het denken. De onderwerpen zijn net zo divers als de geschiedenis van onze wereld – en wij spelen er een rol in.

Ben je geïnteresseerd in 30 spannende speeltuinverhalen met informatieve projectbeschrijvingen?

Deze is verkrijgbaar voor maar slechts € 18,00 (excl. BTW) incl. verzendkosten.

Stuur ons een mail als u dit prachtige boek wenst aan te schaffen. Let op, deze editie in enkel in de Duitse taal beschikbaar.

We mogen een trofee ontwerpen

Elk jaar worden bij de European Enterprise Promotion Awards kleine en middelgrote bedrijven onderscheiden voor hun bijzondere ondernemersgeest en prestaties op financieel, cultureel en sociaal gebied. Als onderdeel van een aanbesteding heeft het ontwerpvoorstel van SIK-Holz GmbH de meeste stemmen gekregen en is daarmee de trofee van de MKB Awards 2020 geworden. Voor het evenement werden zes kleine prijzen en één grote prijs uitgereikt door onze leerling-houtbeeldhouwers.

Het ontwerp concentreert zich op de cirkel die alles omlijst. Daarin worden samenhang, saamhorigheid en communicatie verenigd. Cohesie omvat echter altijd samenwerking tussen de meest uiteenlopende hoofdrolspelers. Dit wordt in beslag genomen door verschillende houtmaterialen, hier walnoot en esdoorn. Hierdoor ontstaat een contrast dat, op basis van de Yin en Yang filosofie, polair tegenover elkaar staat, maar toch een sterke saamhorigheid creëert naast elkaar. Om deze samenhang te versterken en te consolideren is communicatie essentieel. Dit wordt hier aangegeven door het WiFi-symbool. Alleen een overlappende communicatie kan leiden tot begrip van de ander. Het silhouet van Berlijn neemt de locatie van het evenement in en zou op het hout moeten verschijnen, waardoor het tastbaar wordt. De basis voegt aan alles een dynamische richting toe, die een positieve weg naar de toekomst zou moeten wijzen. In dit ontwerp is hout het bepalende element, dat ons dankzij zijn gevoel, geur en kleur ondanks alle vooruitgang niet het contact met de natuur en de communicatie ermee laat verliezen. Je kunt de video over het maken van de trofee hier vinden.

Kerstsluiting 23-12 t/m 3-1

Het was een gek jaar. Gelukkig zijn we altijd door kunnen gaan met het bouwen van mooie speelplekken voor kinderen. Blijf gezond en wij wensen iedereen alle goeds 2021!

Van woensdag 23 december t/m zondag 3 januari is ons kantoor gesloten en zijn wij niet telefonisch bereikbaar. Wel kunt u mailen naar info@acacia-robinia.nl en dan beantwoorden wij uw vraag weer vanaf maandag 4 januari 2021.

Floriade in Almere krijgt educatieve speeltuin

Op dit moment zijn we in samenwerking met SIGN (Stichting Innovatieve Glastuinbouw Nederland) druk bezig met het bouwen van een educatieve speeltuin bij de Floriade in Almere. Hoewel de Floriade pas geopend wordt in 2022, is er wel een Floriade Preview Centrum waar bezoekers alvast een kijkje kunnen nemen bij de ontwikkeling van de rest van de wereldtentoonstelling. Binnenkort kunnen de kinderen zich hier uitleven in de toffe speeltuin, met veel educatieve elementen die op een speelse manier worden gepresenteerd. Uiteraard zullen we het eindresultaat zeker delen met jullie!

Deltakwartier Arnhem: groene en plezierige wijk

Deltakwartier is een nieuwe wijk aan de rand van Presikhaaf. De wijk Presikhaaf werd medio vorige eeuw gebouwd. De verouderde woningen in het Deltakwartier zijn gesloopt en er worden gefaseerd nieuwe woningen gebouwd.

Eén van de belangrijkste uitgangspunten in de ontwikkeling van het Deltakwartier is dat er een evenwichtige combinatie is van sociale huur-, vrijesectorhuur- en koopwoningen. In 2020 is de wijk klaar. Het nieuwe Deltakwartier biedt een afwisseling in architectuur en indeling. Met bijzondere plekken zoals de speelstraat, ecozone en het speelpark, met scholen en winkels om de hoek. Kinderen krijgen er alle ruimte. Onze speeltoestellen hebben een prominente plek in de wijk. Allerlei speelplezier op verschillende plekken tussen de huizen, omgeven door groen en perfect aansluitend bij het duurzame karakter binnen de wijk.

Met veel plezier hebben wij geparticipeerd in dit project en wensen de kinderen heel veel speelplezier!

Vakantiesluiting zomer 2020

Tijdens de zomervakantie zijn wij geheel gesloten van donderdag 30 juli t/m vrijdag 14 augustus. Wij zijn dan niet bereikbaar via mail en telefoon. Maandag 17 augustus staan we weer met man en macht voor u klaar. Een hele fijne zomer toegewenst namens het hele team van Acacia-Robinia!

Project Apenheul!

De Apenheul blijft ontwikkelen! 

De Apenheul staat nooit stil. Ze ontwikkelen het nieuwe gebied voor aap, mens én natuur. Zo komt er in 2020 een nieuw voedselbos voor de apen met een heel nieuw binnenverblijf. Om de lokale natuur en biodiversiteit te stimuleren komen er maar liefst twee insectenmuren van meer dan 50 meter lang in dit gebied. Het grootste insectenhotel ter wereld!  Daarnaast kom een nieuwe, deels overdekte horecagelegenheid.  Als kers  op de taart  zijn wij van Acacia‐Robinia bezig geweest met het ontwerpen en bouwen van een grote speeltuin met een 6 meter hoog gorillahoofd waar kinderen in kunnen klimmen. Ze kunnen in het speelbos klimmen,  klauteren en slingeren als een aap, terwijl hun ouders genieten van een kopje koffie op het terras.

Achter het gorillahoofd bevindt zich een waar apenbos waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven.
Twee enorme 8 meter hoge torens met een stoere junglebrug ertussen op 4,5 meter hoogte over het voetpad heen. Glij van de kronkelglijbaan van 3,5 meter naar beneden en waan jezelf een aap in het uitgebreide klauterbos. Tussen de bamboe door zijn er diverse klim‐klauter‐balanceerroutes te
vinden in dit speelbos. Voor de kleinste kinderen is er nog een lager glijbaantje en ook zij kunnen zich goed vermaken in de chillschommels. Chillen als een luie aap! Vanuit de gorillakop kijk je op het terras naar je ouders en opa en oma. Laat ze een mooie foto  maken van jij die uit de ogen of mond van gorilla kijkt!

Komen jullie ook snel een kijkje nemen?!

Apenheul Ontwikkelt 🦍

De Apenheul blijft ontwikkelen! 🦍De Apenheul staat nooit stil. Ze ontwikkelen het nieuwe gebied voor aap🦧, mens👱🏼‍♀️ én natuur🌿. Zo komt er in 2020 een nieuw voedselbos voor de apen met een heel nieuw binnenverblijf. Om de lokale natuur en biodiversiteit te stimuleren komen er maar liefst twee insectenmuren🦗 van meer dan 50 meter lang in dit gebied. Het grootste insectenhotel ter wereld! 🦟 Daarnaast kom een nieuwe, deels overdekte horecagelegenheid. 🥙 Als kers 🍒 op de taart 🍰 zijn wij van Acacia‐Robinia bezig geweest met het ontwerpen en bouwen van een grote speeltuin met een 6 meter hoog gorillahoofd waar kinderen in kunnen klimmen. Ze kunnen in het speelbos klimmen, 🧗🏼‍♂️ klauteren en slingeren🤸🏽‍♀️ als een aap, terwijl hun ouders genieten van een kopje koffie☕️ op het terras. Achter het gorillahoofd bevindt zich een waar apenbos waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Twee enorme 8 meter hoge torens met een stoere junglebrug ertussen op 4,5 meter hoogte over het voetpad heen. Glij van de kronkelglijbaan van 3,5 meter naar beneden en waan jezelf een aap in het uitgebreide klauterbos. Tussen de bamboe 🎋 door zijn er diverse klim‐klauter‐balanceerroutes te vinden in dit speelbos. Voor de kleinste kinderen is er nog een lager glijbaantje en ook zij kunnen zich goed vermaken in de chillschommels. Chillen als een luie aap! 🙌🏼 Vanuit de gorillakop kijk je op het terras naar je ouders👨‍👩‍👧‍👦 en opa en oma.👵🏼👨🏼‍🦳 Laat ze een mooie foto 📸 maken van jij die uit de ogen of mond van gorilla kijkt! 🦍Komen jullie ook snel een kijkje nemen?! 👀💪🏻[In verband met de situatie rondom Covid‐19 is op dit moment het park nog gesloten. 😢 Hou de website van de Apenheul in de gaten voor de actuele stand van zaken en openingsmomenten 😄]

Geplaatst door Acacia-Robinia Nederland B.V. op Donderdag 7 mei 2020

Een héél bijzonder project!

Binnenkort een héél bijzonder project!

Vorige week hadden we een héél bijzonder transport…🦧🦍. Wat het is en waar het komt, dat zie je binnenkort!

 

Bijzonder project.

Binnenkort een héél bijzonder project!Vorige week hadden we een héél bijzonder transport…🦧🦍. Wat het is en waar het komt, dat zie je binnenkort! #sneakpreview #acaciarobinia

Geplaatst door Acacia-Robinia Nederland B.V. op Woensdag 18 maart 2020

Klimtuin Intratuin Duiven

Intratuin Duiven is één van de grootste en een zeer geliefd tuincentrum geworden voor alle tuinliefhebbers. In 2018 werd het verkoopoppervlak uitgebreid van 16.000 m² naar 24.000 m². Dankzij deze grote uitbreiding zijn alle artikelgroepen bijgewerkt. Van het open groen tot de keramiekafdeling en de kassen tot de dierenafdeling, elke bezoeker vindt er wat hij nodig heeft.
De eigenaars van deze Intratuin waren niet alleen geïnteresseerd in een groter verkoopaanbod met deze investering maar wilde ook vooral de bezoekers wat extra’s bieden.

De zintuigen worden op verschillende manieren aangesproken. Zo werd een kas in het tuincentrum omgebouwd tot een restaurant met 1000 zitplaatsen met botanische en oosterse belevingszones. Naast het restaurant is er “De Klimtuin”, een grote avonturenspeelplaats, een mekka voor kinderen en ouders, omdat ook volwassenen de kronkelende paden tussen de gigantische klimboom en de panorama-boomhuizen kunnen verkennen.

De enorme klimboom met al zijn verschillende routes neemt een ruimte in van ongeveer 10 × 10 m. Het vertakte wortelsysteem biedt talloze klim- en kruiptunnels en beklimmingen naar enorme vogelhuizen of de metershoge woonwagen met een uitkijk over het landschap.

Het einde is een echte boom die groeit vanuit het midden van het houten boomdak. Een labyrint van bruggen leidt van de klimboom over tussenliggende platforms naar de boomhutten met panorama’s van 6 en 7,5 m hoog. Vanaf hier kun je via lange tunneldia’s de grond weer op. Er valt hier ook veel te ontdekken. Laag balanceren tussen graspalen en gezellige speelhuizen vullen de gebieden onder de bruggen.

Het ontwerp van het speelparadijs is volledig op maat aangepast op het tuincentrum. Nauwelijks een vierkante meter van de ca. 20 × 26 m grote binnenplaats is onbedekt gebleven. Overal is iets te ontdekken: hier een bloem, een lieveheersbeestje, een vogel of een eekhoorn, dobberende vissen en zelfs een krokodillenkop uit de grond. Iedereen die niet in de speeltuin zit, kan vanaf het fantastische terras dit Robinia houten sprookjesachtige landschap bewonderen.

 

 

De Udense Bosvorst ‘Uot’

In opdracht van de Gemeente Uden zijn wij gevraagd, samen met twee andere inschrijvers, om een inrichtingsplan te maken voor Speelbos Uden. In het schetsontwerp dienden 3 objecten naar voren te komen: klimbos, boomhut en fort. Acacia-Robinia heeft deze verwerkt, tezamen met een mooi verhaallijn. Hierdoor is onder andere het karakter ‘Uot’ ontstaan. Zijn volkje hield dag in dag uit het bos netjes schoon. Toen de onhandige ‘Uot’ op een dag ging helpen, liep het helaas anders….. Met veel plezier hebben wij aan dit plan gewerkt, e.e.a. is tevens visueel uitgewerkt door ontwerper Nop Mercx. Gunning voor dit mooie project hebben wij mogen ontvangen, uitvoering voorjaar 2018.

Reis door het universum (DE)

Een reis door het universum is een geweldig idee als scene voor een themaspeelruimte. De kinderen gaan spelenderwijs van de ene themawereld naar de andere. Van de stad, door de bergen, de zee, over de hele wereld naar het universum. Kinderen kunnen in samenspel heel goed en veel leren. De complexe relaties tussen natuur, maatschappij en omgeving worden veel beter ervaren in speelse bewegingen. De nieuwe binnenhal van Ketteler Hof is daar een zeer goed voorbeeld van.

Ongeveer een jaar geleden nodigden de eigenaars van het pretpark de meest creatieve ontwerpers en fabrikanten van kinderspeelplaatsen uit om vanuit hun vakmanschap spectaculaire nieuwe speelattracties te ontwikkelen voor kleine veroveraars, ontdekkingsreizigers en milieubeschermers. Elk planningsteam heeft één of meerdere scènes uitgewerkt. De eigenaarsfamilie is er samen met de planningsteams zeer goed in geslaagd om alle ontwerpbenaderingen onder één dak op een speelse manier te verbinden tot een echte wereldreis.

SIK-Holzgestaltungs GmbH kreeg de opdracht om een stukje kosmische ruimte in Ketteler Hof te brengen. Voor deze opdracht was een ruimte van ca. 1.350 m³ beschikbaar. Om spelenderwijs de kosmos te laten ervaren in een dergelijke ruimte moet een geweldige ervaring voor kinderen zijn. Er is geen onder en geen boven in de kosmos. Alles is altijd in beweging. We hebben een UFO ingezet bij de landing in ons planetaire systeem. Vijf planeten zweven rond de kamer als bolvormige capsules met brugsystemen. Wanneer de kleine wereldreizigers de UFO op een hoogte van 5 meter verlaten, ontdekken ze al snel wat de wereld samen in haar hart omvat. Ze ervaren de oneindige uitgestrektheid van het universum.Maar het spel van kinderen is nooit te voorspellen. De fantasieën en de verscheidenheid aan ideeën van de kinderen zijn eindeloos. Wij als speelruimteontwerpers kunnen alleen het raamwerk geven voor ontwikkeling bevorderend spel.

Piratenschip ’t Kwekkeltje

In het voorjaar 2017 zijn het bestuur van Speeltuin ’t Kwekkeltje en Mooi zo Goed zo gestart met de werving van fondsen voor het nieuwe speeltoestel ‘Piratenschip’ dat de speeltuin komend voorjaar wil realiseren. Dit nieuwe speeltoestel wordt het cadeau van ’t Kwekkeltje aan de kinderen van Rosmalen en omgeving ter gelegenheid van de aanstaande 25ste verjaardag van de speeltuin. Op dit moment is de fondsenwerving zo ver dat groen licht gegeven kan worden voor de 1ste fase van de bouw: de ruwbouw van het Piratenschip en de rotsen.

Forse cheque
Op zaterdag 6 januari 2018 kreeg Speeltuin ‘t Kwekkeltje van Speelgoedbeurs Vincentiusvereniging een forse cheque van € 10.000,= voor het speeltoestel ‘Piratenschip’ overhandigd. Aanzienlijke donaties zijn al eerder toegezegd door Bewoners Advies Groepen ’s-Hertogenbosch (12 van de 17) en gemeentebestuur ’s-Hertogenbosch. Vijf fondsen en plaatselijke jeugdorganisaties, zoals SJV, en een paar bedrijven hebben eveneens een forse duit in het zakje gedaan. Speeltuin ’t Kwekkeltje investeert zelf, naast bloed, zweet en tranen, een slordige €15.000,- in dit project.

Crowdfunding 
Voor de afbouw en accessoires (2de en 3de fase) is nog een aanzienlijk bedrag (€ 40.000,=) nodig. Hiervoor zijn circa 200 scholen, ouderverenigingen, jeugd- en jongerenorganisaties in ’s-Hertogenbosch benaderd met de vraag om (naar vermogen) bij te dragen. Zij houden jaarlijks een rommelmarkt, een kunstmarkt, een sponsorloop of zamelen op een andere manier geld in voor een goed doel. Speeltuin ’t Kwekkeltje en Mooi zo Goed zo hebben gevraagd of het ‘Piratenschip’ het goede doel mag zijn. Zo’n 35 organisaties hebben al gereageerd op deze oproep.

Het piratenschip wordt aangekleed met palmbomen, apen, papegaaien, zeerovers, piraten, een zeemeermin en schatkist, kanonnen en rondslingerende kanonskogels en is, zoals alles in de speeltuin, toegankelijk, bereikbaar en bespeelbaar voor mindervaliden. Dit bijzondere speeltoestel is speciaal voor Speeltuin ‘t Kwekkeltje ontworpen.

Op het feestje van de 25e verjaardag van Speeltuin ’t Kwekkeltje in 2018 is het Piratenschip en het plezier dat alle kinderen daaraan gaan beleven het cadeau van het bestuur en vrijwilligers van de speeltuin aan de Rosmalense en Bossche bevolking en hun kinderen.

Recreatie Vakbeurs Hardenberg 2017

Op 28, 29 en 30 november vindt in Evenementenhal alweer de 16e editie plaats van Recreatie Vakbeurs. Deze vakbeurs bevat alle segmenten die recreatie te bieden heeft; van speeltoestellen tot de inrichting van vakantiewoningen met als specialisatie verblijfsrecreatie.

Evenementenhal Hardenberg bedient hiermee het enorme aanbod van en de vraag naar (overnachtings)recreatie van de gehele Benelux. Wij heten u dan ook van harte welkom in onze stand, nummer 428 in hal 4. Ons enthousiaste team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, onze producten te laten zien en om samen met u mee te denken voor een inrichting en/of thematisering.

 

Escaperoom in speeltuin

Binnenkort realiseren wij het ‘Het Woeste Woud’, een nieuwe buitenspeeltuin. Een interactieve en educatieve natuurspeeltuin waar je kunt klimmen en klauteren. De natuurspeeltuin wordt en soort escaperoom, maar dan buiten. Kinderen worden door het oplossen van puzzels op het gebied van taal, rekenen, geheugen en beweging uitgedaagd om een code te kraken. Met die code kan de ‘goud versteende’ uil Baloe Hoe uit haar lijden worden verlost.

Aangespoelde kisten

In Oostkapelle (Zeeland) ligt Camping In de Bongerd – een middelgrote camping waar gezinnen met jonge kinderen die dichtbij de zee van een heerlijke vakantie willen genieten uitstekend terecht kunnen. John Vos, eigenaar van de camping, vertelt: “In totaal staan er op onze camping circa 170 speeltoestellen en er is een binnenzwembad en een voetbalkooi. Genoeg te doen dus, maar wat in onze ogen nog ontbrak was een indoor speelparadijs. In mei dit jaar was het nieuwe gebouw daarvoor klaar en gingen we op zoek naar partijen die de inrichting konden realiseren. Camping In de Bongerd ligt dichtbij de zee, dus daar wilden we iets mee als thema.”

Dezelfde golflengte “We kwamen bij Acacia-Robinia Nederland BV terecht via een advertentie. In totaal hebben we vier leveranciers benaderd, maar met het team van Acacia-Robinia zaten we meteen op dezelfde golflengte,” lacht Vos. “Vanaf het eerste telefoontje dachten zij op creatieve wijze met ons mee. Ze luisterden naar onze ideeën en al snel kwamen zij met het plan een speeltoestel te bouwen van ‘aangespoelde kisten’. Dat sprak ons aan!”

Het verhaal achter het idee? Tijdens een donkere, ruige nacht nam een razende storm bezit van de zee en ging een oud containerschip ten onder. Alle bemanning werd gered, maar het schip?Camping In de Bongerd Dat verdween in de diepte van de zee… Het duurde niet lang of op Bongerd-eiland begonnen allemaal kisten aan land te spoelen. De kinderen van het eiland verzamelden het hout en maakten daar een prachtig speelparadijs van! Tot aan de dag van vandaag kunnen kinderen daar heerlijk spelen!

“Acacia-Robinia heeft ter plaatse de ruimte bekeken, opgemeten en een ontwerp Camping In De Bongerdgemaakt. De hele inrichting is rond het verhaal vormgegeven. Er zijn kamertjes, tunnels, klimtouwen, een glijbaan… De ruimte is 8 meter hoog en het speeltoestel is 7 meter hoog. Er is rekening gehouden met kindjes die in een rolstoel zitten – zij kunnen in de hele onderverdieping overal komen. Ook de rubberen vloer is in stijl. Er is een ‘zee’, met echte kleine golfjes, een ‘zandstrand’ en ‘gras’. Een enorme muurschildering van het containerschip dat zwoegt op de woeste golven maakt het helemaal af. Het resultaat is echt prachtig! Uniek! Wij kunnen niet wachten tot eind maart het seizoen van start gaat en de kinderen kunnen gaan spelen.”

Vervolg “We hebben de samenwerking met Acacia-Robinia als bijzonder prettig ervaren en het krijgt eind dit jaar nog een vervolg. Ook de zolder wordt nog bij het speelparadijs betrokken en komt in verbinding te staan via een touwbrug met het al gerealiseerde speelgedeelte. We kijken er nu al naar uit!”

Groene schoolpleinen

Amsterdam kent momenteel het project ‘Impuls Schoolpleinen’, waarbij scholen subsidie kunnen aanvragen om hun schoolplein groener en regenproof te maken. Veel steen, weinig groen en steeds meer regen brengt wateroverlast met zich mee en creatief arme schoolpleinen. Daarom lenen schoolpleinen zich bij uitstek voor het groener en regenproof maken van de stad.

Groene schoolpleinen AmsterdamKruip-door-sluip-door paadjes Lorence Gorlee, als freelance projectmanager al bij meerdere groene schoolpleinen betrokken, is enthousiast. “In plaats van een stenen ‘uitlaatplaats’ met een stalen klimrek een schoolplein met bomen, gras, bosjes met kruip-door-sluip-door paadjes, bloemen en robuuste, natuurlijke speel- en klimtoestellen van bijvoorbeeld Robinia hout. Dat is hiervoor echt een fantastisch product,” aldus Gorlee. “Oersterk, duurzaam en door de onregelmatigheden in de groei, robuuste takken en prachtige wortels krijgt ieder toestel een eigen karakter. Geen enkele staander is hetzelfde! Ik werk daarvoor vaak samen met Acacia-Robinia Nederland BV – dat bedrijf kent zó veel mogelijkheden. Er wordt geluisterd, meegedacht en ten slotte een 3D-plan van het plein gemaakt, heel praktisch.”

Groen brengt kinderen tot rust “Een groen plein met natuurlijke speeltoestellen bevordert de creativiteit van kinderen. Het prikkelt de zintuigen en is goed voor gezondheid en welzijn. Een hoekje van struikgewas met houten bankjes doet al zo veel. Kinderen gaan er lekker ‘koken’ – een bank is de keuken, het kleine stukje natuur levert de ingrediënten – blaadjes, takjes, zand. Het brengt kinderen tot rust.” “Mijn doel is altijd het mooiste schoolplein te creëren, passend bij de school en de kinderen. Van boomstammen kun je al ontzettend leuke dingen maken, zonder dat het veel geld kost. Het is heel positief dat Amsterdam nu geld beschikbaar stelt voor groene scholen, de scholen daarbij ondersteunt en scholen ook van elkaar laat leren, zodat elke school een mooi schoolplein krijgt. Daar wordt iedereen beter van: de stad, de school en de kinderen.” Groene schoolpleinen Amsterdam

Verbinding “Schoolkinderen kunnen ‘samen op avontuur’, maar een groen plein is ook voor de ouders en de buurt een fijne plek om gezellig te zitten. Het creëert verbinding. Een mooi voorbeeld: Eén school krijgt hulp van een groep allochtone vrouwen. Zij houden het plein bij en in ruil daarvoor vindt hun Nederlandse les in een klaslokaal van de school plaats. Prachtig toch?”[/vc_column_text]

’t Betoverde dorp (FR)

Het Parc dÓlhain is een 450 hectare groot bosgebied gelegen in het noorden van Frankrijk, ongeveer een uur van Calais. Het park zelf beslaat ongeveer 200 hectare en biedt ontspanning en outdoor activiteiten in de ongerepte natuur. Iedereen kan hier zijn interesse in sport ontdekken of dit nou golf, tennis, boogschieten, wandelen of mountainbiken is. Bij slecht weer kan de multifunctionele sporthal gebruikt worden. Daarnaast is er een pad tussen de bomen en een zwembad voor verder plezier en avontuur. Er komen gemiddeld 300.000 bezoekers per jaar naar het park.

Voor hen bouwde SIK Holz® “het betoverde dorp”, het 20 x 16 meter grootte speeltoestel lijkt direct uit een prentenboek te komen. Op de bochtige paden ontdekken de kinderen de wereld uit hun fantasie. Rennen, klimmen, glijden, verstoppen of observeren zijn een paar activiteiten welke kinderen hier wordt geboden. Tussen alles door zijn ook diverse geluid en zinsspelen geintegreerd welke oproepen tot rustmomenten en ook kinderen met een beperking voldoende mogelijkheden biedt aan het spel deel te nemen. Voor de volwassenen zijn er rondom “het betoverde dorp” hangmatten aanwezig om te rusten of te observeren.

Stichtse Vecht

Na eerder het Kamelenspoor te hebben ingericht samen met de Gemeente Stichtse Vecht heeft Acacia-Robinia nu de opdracht gekregen om zowel het Zebraspoor als ook het Spechtenkamp in te richten.

Een combinatie van bestaande toestellen en vernieuwingen zullen deze plekken weer vernieuwde aantrekkingskracht geven voor kinderen om grenzen te verleggen en samen veilig te spelen.

Wij zijn trots om hier wederom SIK-Holz speeltoestellen te mogen leveren.

Indoor spelen Camping in de Bongerd

Acacia-Robinia Nederland is samen met nog een aantal andere aanbieders van speeltoestellen gevraagd een concept ontwerp te maken voor een indoor speelruimte bij Camping in de Bongerd. Nadat wij ons concept en voorstel hebben gepresenteerd kregen we al vrij kort daarna het bericht dat de Familie Vos (eigenaars van Camping in de Bongerd) ons plan als meest origineel bevond en wij het project verder mochten uitwerken. Inmiddels zijn door fabrikant SIK-Holz de vooruit geproduceerde elementen uitgeleverd en zijn we gestart met de opbouw van de elementen. Tevens hebben we een prachtige muurschildering in thema aangebracht. Hou onze website in de gaten voor meer informatie en foto’s van dit fantastische project.

Teylingen

Na een inschrijving voor herinrichting van diverse speelplekken in de Gemeente Teylingen zijn wij verheugt te hebben mogen vernemen dat Acacia-Robinia Nederland B.V. de meest gunstige inschrijving had en het project mag uitvoeren.

Uitvoering zal geschieden in samenwerking met Hoek Hoveniers.

Nieuwe catalogus schoolpleinen

De nieuwe catalogus schoolpleinen 2016 is uit ! Wenst u deze te ontvangen, stuur dan een email naar info@acacia-robinia.nl. In deze uitgave staan o.a. weer mooie nieuwe speeltoestellen. Kijkt u liever digitaal, geen probleem. De nieuwe artikelen uit deze editie staan binnenkort online op de website.

Recreatie Vakbeurs Gorinchem

Het heerlijke gevoel van comfort en er even tussenuit zijn; het creëren van een andere wereld waarin verwachtingen worden overtroffen… Welcome bij de vakbeurs die draait om het realiseren van gastbeleving. Horeca en recreatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat bij beide deze gastbeleving centraal staat. Daarom is besloten de vakbeurzen Horeca & Food Inspiratie en Recreatie Vakbeurs in Gorinchem samen te voegen tot Welcome. Zet op 14, 15 en 16 november 2016 een stap in de wereld van de gastvrijheid tijdens Welcome en ontdek op welke manieren u uw gasten het gevoel geeft dat zij speciaal zijn en hoe u ervoor zorgt dat zij weer terugkomen.

Samen spelen in ’t Van Sonsbeeckpark Breda

Een speelplek waar kinderen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten; dit was het idee van Fleur Haxelmans, die in december 2015 de deuren opende van kinderdagverblijf Devi. Deze locatie wordt ieder weekend verbouwd tot een koffiecafe voor parkbezoekers. Gemeente Breda is op basis hiervan in gesprek gegaan met Ilse van der Put van de Speeltuinbende. Tijdens een participatietraject op initiatief van KrachtigBuiten is samen met kinderen van de Speeltuinbende, vrijwilligers van IamSonsbeeck, ouders betrokken bij kinderdagverblijf Devi en buurtbewoners een programma van eisen opgesteld. Met kennis van de Speeltuinbende en Stichting Springzaad heeft BTL Advies met deze input een schetsontwerp gemaakt. In het najaar van 2016 wordt deze speelplek – met belevingspad, rolstoelwip, uitkijkposten met praatpaal en een klim- en klauterparcours – gerealiseerd. De speeltoestellen worden door Acacia-Robinia Nederland BV gemaakt. Ook wordt de buitenruimte van kinderdagverblijf Devi dit najaar opnieuw aangelegd, met onder andere een uitdagende speel- en glijheuvel.

Recreatie Vakbeurs Hardenberg

Hardenberg en recreatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rondom de stad bruist het van de recreatiemogelijkheden. De ideale plek dus voor een recreatievakbeurs. Op 8, 9 en 10 november vindt in Evenementenhal Hardenberg alweer de 15e editie plaats van Recreatie Vakbeurs. Hier treft u alles wat recreatie te bieden heeft; van speeltoestellen tot de inrichting van vakantiewoningen.

De focus van de vakbeurs ligt op de totale recreatiebranche met een specialisatie in verblijfsrecreatie. Evenementenhal Hardenberg bedient hiermee het enorme aanbod van en de vraag naar overnachtingsrecreatie in de noordelijke provincies van Nederland.

Evenementenhal Hardenberg staat tijdens Recreatie Vakbeurs in het teken van kennisdeling, adviezen en demonstraties die u onder andere inspireren om de ultieme gastbeleving te creëren.

Proeverij De Open Keuken opent snel

De broers Cival en Jorick Jansen openen in oktober een nieuw concept in het leegstaande restaurant ’t Meenthuis in de Blaricummermeent te Blaricum. Het nieuwe restaurant krijgt een groot terras en zal een groot aanbod krijgen voor kinderen om te spelen. Voor restaurantliefhebbers in de regio zijn de broers geen onbekende. Zes jaar geleden namen ze al Proeverij de Open Keuken in Hilversum over en bouwden dit restaurant verder uit. Drie jaar geleden begon het opnieuw te kriebelen bij de broers en gingen ze op zoek naar een geschikte plek voor de lancering van een tweede concept. Het restaurant moet een mix worden van verschillende doelgroepen. “Zowel jonge gezinnen als dagjesmensen en zakelijke gasten kunnen hier terecht. Het moet echt een ontmoetingsplek worden.” Binnenkort vangen wij aan met de montage van dit mooie project, foto’s van de door Acacia-Robinia gerealiseerde speeltuin volgen snel.

Dag van de openbare ruimte

De Dag van de Openbare Ruimte biedt op 28 en 29 September in de jaarbeurshallen te Utrecht het perfecte platform om elkaar te ontmoeten, kennis te halen en te delen en de laatste nieuwe ontwikkelingen te ervaren.

Op de beursvloer staan meer dan 500 bedrijven met de allernieuwste producten en diensten. In vijf lezingzalen worden presentaties gegeven waarbij u kennis opdoet aan de hand van praktijkgerichte cases. Op het hoofdpodium raakt u geïnspireerd door de visies van keynote sprekers. Zij worden aan de tand gevoeld door een verrassende en prikkelende moderator.

In de gangpaden loopt u collega’s en vakgenoten tegen het lijf met wie u ervaringen kunt uitwisselen. En dat alles onder het genot van gratis koffie, thee en fris!

Muzikale speeltuin geopend (DE)

Ter nagedachtenis van de grote componist Johann Sebastian Bach, is de speeltuin in Mohnheim welke zich bevindt in de naar hem genoemde straat, opnieuw vormgegeven. De stad Monheim starte een kleine inschrijvingsprocedure en SIK Holz® vertegenwoordiger Martin Heumüller ontworp een creatief klein houten orkest.
In het centrum staat een speelcombinatie welke de vorm heeft van een grote contrabas, welke uitnodigt tot overheen klimmen, erin kruipen en er vanaf glijden. Klimtouwen in de vorm van een notenlijn verbind de contrabas met een piano toetsenbord als balanceerelement. De combinatie biedt steeds nieuwe mogelijkheden als bewegingsparcours en is gelijktijdig ook een punt om tot rust te komen met kleine verstopplekken.

Creatief en aanhoudend spel biedt de kleine zandbouwstelling in de vorm van twee grote drums. Helaas ontbreekt het klankbord van de drums, dit is om de vrede in de wijk te bewaren J. De drums worden in plaats van trommelen gebruikt als zandtafel. Een zandtakel, zandgoot en zandzeef ondersteunen verder het spel met het element zand.

Fluiten en een klarinet behoren tevens tot het kleine speeltuin orkest. Op de klarinet nemen 2~4 kinderen of zelfs volwassenen plaats op de wip. Tegelijkertijd is de klarinet ook een plek om rustig te zitten en te observeren. Op de Buikschommel tussen de fluiten kunnen zelfs hele jonge kinderen zelfstandig heen en weer schommelen.

Het concept is tot stand gekomen met leden van de speeltuincommissie met vertegenwoordigers uit de politiek, jeugdparlement en lokale bewoners. De robuuste groen aankleding rondom en een aantal robuuste zitmeubels maken van deze speeltuin een aantrekkelijke familie ontmoetingsplek in de buurt.

Copyright © 2023 Acacia-Robinia Nederland BV | Privacyverklaring